کیف اضطراری

کیف اضطراری

بعد از وقوع حادثه یا بحران‌، خانواده‌ها به ناچار ‌مدتی فقط به امکانات خودشان اتکا دارند. این به آن معنی است که خوراک، آب و سایر ملزومات زندگی را به ‌اندازه کافی به مدت حداقل سه روز از قبل ذخیره کرده‌اند. امدادگران و مقامات محلی بعد از وقوع بحران یا حادثه در محل حضور پیدا خواهند کرد، اما این حضور فوری نبوده و شامل حال همه نیز نخواهد شد. امکان دارد که چند ساعت یا حتی چند روز بعد، کمک به افراد حادثه دیده برسد.

خدمات اساسی نظیر برق‌، گاز‌، آب‌، فاضلاب و تلفن‌، ممکن است چند روز یا حتی یک هفته یا بیشتر قطع شوند. افراد ممکن است ناچار شوند به دفعات محل سکونت یا کار خود را ترک کرده و امکانات ضروری را با خود همراه ببرند. ممکن است فرصت خرید یا پیداکردن لوازم ضروری پیدا نشود. کیف اضطراری خانواده حاوی مجموعه‌ای از نیازهای اساسی است که اعضای خانواده به هنگام وقوع بحران به آن‌ احتیاج دارند.

 

محل کیف اضطراری

از آنجایی‌که معلوم نیست ‌که هنگام وقوع حادثه کجا باشید، لازم است هم در خانه‌، هم در محل کار و هم در خودرو شخصی، کیف اضطراری را به همراه داشته باشید. کیف اضطراری باید حاوی مواد خوراکی‌، آب و سایر ملزومات برای حداقل سه روز نیاز ضروری اعضای خانواده باشد. کیف اضطراری ‌باید در جای مخصوصی نگهداری شود طوری که به هنگام ترک خانه بتوان آن را سریعاً به همراه خود برد. باید همه اعضای خانواده محل آن را بدانند. می‌توان امکانات داخل کیف اضطراری را برای تأمین نیازهای تا بیش از دو هفته افزایش داد.

کیف اضطراری محل کار باید طوری باشد که بتوان به هنگام فرار‌، آن را سریعاً برداشت و با خود برد. در این کیف اضطراری ‌نیز باید مواد خوراکی و آب به‌ اندازه کافی وجود داشته باشد. لازم است در محل کار یک جفت کفش کتانی نیز نگهداری کرد تا در صورت نیاز به پیاده‌روی طولانی بتوان از آن‌ها استفاده کرد. تهیه کیف اضطراری ‌مخصوص خودرو نیز برای مواقعی که در حین مسافرت دچار مشکل می‌شوید، ضرورت دارد. در این کیف نیز باید مواد خوراکی‌، آب‌، کمک‌های اولیه‌، طناب و نیازمندی‌های فصل وجود داشته باشند.

 

آب

به چه مقدار آب نیاز است؟ باید به ازای هر نفر از اعضای خانواده در روز یک گالن (‌حدود ۴ لیتر) آب ذخیره شود. هر فرد بالغ در طول روز در صورتی که فعالیت معمولی داشته باشد حداقل برای شرب، به دو لیتر آب نیازمند است. علاوه بر این باید موارد زیر را نیز در تهیه و ذخیره آب مد نظر قرار داد:

  • نیاز هر فردی به آب با توجه به سن‌، فعالیت فیزیکی‌، نوع تغذیه و شرایط آب و هوایی متفاوت است.
  • کودکان‌، مادران شیرده و افراد بیمار نیاز به آب بیشتری دارند.
  • در دمای بسیار گرم‌، میزان آب مورد نیاز تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

 

چگونه باید آب را ذخیره کرد؟

برای تهیه آب سالم و قابل اعتماد بهتر است بطری‌های آب معدنی خریداری کرد. درب بطری‌ها را نباید تا زمان استفاده از آب موجود در آن‌ها باز کرد. به تاریخ مصرف بطری‌های آب معدنی توجه شود.

در صورتی‌که افراد بخواهند خودشان ظرف آب تهیه کنند، بهتر است از فروشگاه‌های معتبر آن‌ها را خریداری کنند. قبل از پرکردن این ظروف، لازم است آن‌ها را با مایع ظرف‌شویی و آب شستشو داده و خوب آبکشی کنید. بهتر است از بطری‌های پلاستیکی مخصوص نگهداری مایعات نوشیدنی شفاف استفاده شود. ظروف آب میوه یا شیر به درد این کار نمی‌خورند. پروتئین‌های شیر و قند میوه‌ها به خوبی از جدار بطری‌های پلاستیکی جدا نشده و محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌آورند. ظروف مقوایی نیز به راحتی دچار نشت شده برای نگهداری طولانی مدت مایعات مناسب نیستند. ‌بهتر است از ظروف شیشه‌ای هم استفاده نشود زیرا هم ممکن است سنگین بوده و هم شکننده هستند. در صورت ‌استفاده از ظروف پلاستیکی برای ذخیره آب‌، لازم است توصیه‌های زیر را رعایت کرد:

  • به کمک مایع ظرفشویی و آب‌، بطری‌ها را کاملاً شستشو داده ‌و سپس خوب آبکشی کرد.
  • با اضافه‌کردن مایع ضدعفونی‌کننده، بطری‌ها ضدعفونی شوند (‌یک قاشق چایخوری از مایع کلر به یک لیتر آب اضافه شود).
  • مایع ضدعفونی باید ‌با تمام سطوح داخلی تماس پیدا کند.
  • بعد از این کار، باید بطری‌ها مجدداً آبکشی شوند.
  • بطری‌های آماده باید تا لبه با آب لوله‌کشی پر شوند. اگر آب لوله‌کشی خانگی کلرزنی شده باشد، احتیاجی به اضافه کردن چیز دیگری نیست. اما اگر آب مورد استفاده کلردار نباشد (آب چاه یا هر منبع دیگری) لازم است دو قطره مایع کلر به هر بطری اضافه شود.
  • ‌باید درب بطری‌های پر شده محکم بسته شده و مواظب بود که سطح داخلی آن از طریق انگشتان آلوده نشود.
  • تاریخ پرشدن بطری‌ها روی آن‌ها نوشته شود.
  • بطری‌ها پرشده در جایی خنک و تاریک نگهداری شوند.
  • لازم است هر شش ماه یکبار‌، آب این بطری‌ها عوض شود‌.

 

مواد خوراکی (غذایی)

در تهیه مواد خوراکی مورد نیاز در کیف اضطراری، لازم است موارد زیر را در نظر داشت:

  • از قراردادن خوراکی‌هایی که موجب تشنگی می‌شوند، خودداری شود. مواد خوراکی بدون نمک، نان سبوس‌دار و غذاهای کنسروشده، دانه‌های خشک و کلاً موادی ذخیره ‌شوند که نیاز به نگهداری در یخچال‌، پخت و پز یا شرایط خاص نداشته باشند. ممکن است بسیاری از این مواد از قبل در خانه موجود باشند.
  • علاوه بر این‌، لازم است نیازهای تغذیه‌ای ویژه را نیز ‌در نظر داشت.

 

ضرورت دارد که این ‌امکانات در کیف اضطراری موجود باشند‌:

  • مواد خوراکی فاسدنشدنی برای رفع نیاز سه روز اعضای خانواده
  • آب برای رفع نیاز سه روز (‌یک گالن برای هر نفر در هر روز)
  • رادیو یا تلویزیون دستی و چند باتری اضافه
  • چراغ قوه و چند باتری اضافه
  • کیف کمک‌های اولیه
  • امکانات بهداشتی (‌دستمال کاغذی، کاغذ مخصوص توالت و نوار بهداشتی برای بانوان)
  • کبریت و ظروف مورد نیاز
  • سوت
  • دربازکن
  • وسایل پخت و پز
  • فتوکپی کارت‌های شناسایی ‌و اعتباری
  • پول (‌اسکناس و سکه)
  • لوازم ویژه نظیر داروهای تجویزی‌، عینک‌، محلول لنزهای مخصوص تماسی و باتری برای سمعک
  • لوازم مخصوص شیرخواران (‌نظیر شیرخشک‌، پوشک‌، بطری و پستانک)
  • سایر ملزومات مخصوص خانواده

اگر هوا سرد باشد باید به فکر تهیه وسایل گرمایشی بود.‌ لازم است ‌به فکر لباس و رختخواب مورد نیاز بود. ‌باید ‌برای هر نفر امکان تعویض کامل لباس و کفش را در نظر داشت:

  • ژاکت یا کت
  • شلوار
  • پیراهن آستین‌دار
  • کفش محکم
  • کلاه‌، دستکش و شال گردن
  • کیسه خواب و پتو (‌برای هر نفر)

نیازهای مربوط به بچه‌های در حال رشد و نمو و سایر تغییرات خانواده را باید ‌در نظر داشت. ممکن است با توجه به نیازهای خاص خانواده به این فهرست باز هم اضافه کرد.

 

حفظ و نگهداری کیف اضطراری

نگهداری کیف اضطراری به ‌اندازه تهیه و تدارک آن دارای اهمیت است. به ‌این چند توصیه در مورد نگهداری امکانات داخل کیف در شرایط مناسب توجه شود:

  • مواد کنسروشده ‌در جای خشک و خنک نگهداری شوند.
  • مواد خوراکی بسته‌بندی شده در ظروف فلزی یا پلاستیکی کاملاً دربسته نگهداری شوند. با این کار هم از دسترسی حیوانات خانگی به آن‌ها جلوگیری می‌شود و هم دوام بیشتری پیدا می‌کنند.
  • ظروف حاوی مواد خوراکی کنسرو شده که بادکرده‌، تورفتگی یا خوردگی دارد را باید دور ریخت.
  • قبل از آنکه مواد خوراکی فاسد شوند باید آنها را مصرف کرد و به جای آن‌ها مواد تازه قرار داد.
  • امکانات جدید را ‌باید در بخش عقب کیف و امکانات قدیمی را در بخش جلوی آن قرار داد. باید همه ظروف حاوی مواد خوراکی تاریخ داشته باشند‌.
  • باید هر ساله در مورد نیازهای جدید خانواده فکر شود، چون این نیازها ممکن است تغییر پیدا کنند.
اشتراک گذاری
(5 رأی, میانگین: 3٫40 از 5)
Loading...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

پشتیبان، آنلاین نیست. لطفاً پیغام بگذراید.

خوش‌آمدید. لطفاً سوالتان را بفرمایید.

برای ورود دکمه را فشار دهید